CV Reutummerteut pakt de Papsleef’n Wisselbokaal na geweldige Papsleef’n optocht

Het Papsleef’ndorp werd op zondag 11 februari overspoeld door een zee van kleur, gelach en feestelijke energie toen duizenden carnavalsvierders samenkwamen voor de jaarlijkse grote optocht van CV de Papsleef’n. Onder het toeziend oog van Prins John en adjudant Gerben, vergezeld door hofdames Elles en Karin, brachten een scala aan indrukwekkende grote en kleine wagens, betoverende loopgroepen en creatieve eenlingen een onvergetelijk carnavalsfestijn naar het dorp.

Dit jaar ging de prestigieuze Papsleef’n bokaal naar CV Reutummerteut uit Reutum, die met hun thema "Locomotief" de harten van het publiek veroverden. Het was voor CV Reutummerteut de eerste keer dat ze als winnaar uit de bus kwamen in de categorie van de grote wagens in het Papsleef’ndorp. Bij de kleine wagens ging de eerste prijs naar CV Dwarskiekers uit het Dubbeldorp met hun geweldige thema “Circus”.

De animo voor de optocht in het Papsleef’ndorp was hoog met een vergelijkbaar aantal aanmeldingen als vorig jaar. Dit resulteerde in een indrukwekkend schouwspel van 13 kleine en 12 grote wagens die de straten van het Papsleef’ndorp sierden. Maar liefst meer dan 50 inschrijvingen werden dit jaar ontvangen, wat getuigt van de onverminderde populariteit van dit kleurrijke evenement.

Het niveau van de deelnemers lag dit jaar opvallend hoog, en het publiek werd getrakteerd op een verscheidenheid aan vermakelijke acts. CV Mander betoverde het publiek, terwijl CV de Venfluiters met ridders streden tegen draken en CV de Kroegtijgers een eerbetoon brachten aan de S(ch)lager.

De grote optocht van CV de Papsleef’n bewees eens te meer dat carnaval een tijd is van samenkomen, feestvieren en creativiteit vieren, en het Papsleef’ndorp was het stralende middelpunt van dit alles.

- Ben Haarhuis bedankt voor de foto