C.V. De Kroegtijgers winnen de Papsleef’n Wisselbokaal na geweldige Papsleef’n optocht

C.V. De Kroegtijgers winnen de Papsleef’n Wisselbokaal na geweldige Papsleef’n optocht

GEESTEREN – De weergoden waren de Papsleef’n goed gezind, de straten van het Papsleef’ndorp waren zondag 11 februari weer het domein van vele carnavalsvierders. Duizenden bezoekers waren toegestroomd om de jaarlijkse optocht bij te wonen. Onder toeziend oog van hoogheden Prins Maikel en adjudant Gerard brachten geweldige praalwagens, creatieve kostuums en originele éénlingen een geweldig carnavalsfeest in het Papsleef’ndorp. En net als eerdere jaren is er weer volop gestreden om de hoofdprijs, de fel begeerde Papsleef’n bokaal! Dit jaar gaat de hoogste eer naar C.V. de Kroegtijgers uit Geesteren. En om het feest helemaal compleet te maken, de C.V. Ketel uit Geesteren ging er met de 1ste prijs vandoor bij de kleine wagens!

Geweldige loopgroepen en praalwagens
Het aantal aanmeldingen was dit jaar iets hoger dan vorige  jaar. In totaal waren 18 kleine wagens en 17 grote wagens te bewonderen.  De Venfluiters uit Manderveen, de CV Kroegtijgers en Het Peleton uit Geesteren trokken met honderden door de straten. Ook waren er weer geweldige acts tijdens de optocht. Zo werd bij CV Manders een zeemeermin gered van de haaien en schoten de Kroegtijgers een medetijger uit een kanon!

De Papsleef’n Wisselbokaal
Net als vorig jaar streden de grote wagens om de felbegeerde Papsleef’n Wisselbokaal. Vorig jaar was deze bokaal in handen van DKW Vasse. 2 weken geleden is de bokaal weer teruggekomen in het Papsleef’ndorp, en klaar om weer een jaar uit logeren te gaan. De eer gaat dit jaar naar C.V. de Kroegtijgers, zij zijn aankomend jaar de trotse bezitters van deze bokaal.

Live te volgen
Dit jaar was het voor de 2de keer mogelijk om de optocht live te volgen via Facebook, en niet zonder resultaat. Ongeveer 200 tot 300 mensen keken de optocht op deze manier en de positieve reacties kwamen volop binnen, van Rotterdam tot aan Nigeria!

Uitslagen top 3

Grote wagens

 1. C.V. de Kroegtijgers
 2. C.V. Mander
 3. DKW Vasse

Kleine wagens

 1. C.V. Ketel
 2. C.V. de Dwarskiekers
 3. C.V. Noord Proost

Loopgroepen

 1. C.V. de Komkommers
 2. Amsink viert feest
 3. Wir War

Een tot en met zeslingen

 1. Eisprong
 2. Wie wil ons kussen
 3. Wij gaan voor de eeuwige roem

Fietsen/karretjes/loopgroepjes basisschool

 1. Formule 1
 2. Legerboys
 3. Oversteken

Geinprijs

Nr. 30 Code Bloot
 

Aanmoedigingsprijs

Buurman en Buurman

 

Straatprijs

Gentenslag