Wij vieren Carnaval!

CV DKW winnen de Papsleef’n Wisselbokaal na geweldige Papsleef’n optocht

Hier leest u alle nieuws en weetjes rondom de carnaval...


CV DKW winnen de Papsleef’n Wisselbokaal na geweldige Papsleef’n optocht

GEESTEREN - De straten van het Papsleef’ndorp waren zondag 26 februari het domein van carnavalsvierders. Met duizenden kwamen ze toestromen om de jaarlijkse optocht bij te wonen. Onder toeziend oog van hoogheden Prins Gerard en adjudant René  brachten geweldige Praalwagens, fluorescerende kostuums en originele éénlingen een geweldige carnavalssfeer in het Papsleef’ndorp. En net als eerdere jaren is er weer volop gestreden door de verenigingen om de hoofdprijs, dit jaar gaat de hoogste eer naar CV DKW uit Vasse.

Geweldige loopgroepen en praalwagens
Het aantal aanmeldingen was dit jaar ongeveer gelijk aan vorige jaar, maar het verschil werd gemaakt met de loopgroepen. De Smoezen, onze vrienden uit Vroomshoop die dit jaar hun 66ste jubileum vieren, waren dit jaar met 230 leden richting Geesteren getrokken. Ook de Venfluiters uit Manderveen, de CV Kroegtijgers en Het Peleton uit Geesteren trokken met z’n honderden door de straten. Ook waren er weer geweldige acts tijdens de optocht, zo ging CV DKW uit Vasse “full speed” in de achtbaan en moest de “Queen Bee” van de Venfluiters de onderdanen tot rust brengen.

De Papsleef’n Wisselbokaal
Net als vorig jaar streden de grote wagens om de felbegeerde Papsleef’n Wisselbokaal. Vorig jaar was deze bokaal in handen van CV de Kroegtijgers, maar dit jaar was het duidelijk dat meerdere geweldige wagens zouden strijden om deze prijs. De eer gaat dit jaar naar CV DKW uit Vasse, hun zijn aankomend jaar de trotse bezitters van deze bokaal.

Live te volgen
Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om de optocht live te volgen via Facebook, en niet zonder resultaat. Ongeveer 200 tot 300 mensen keken de optocht op deze manier en de positieve reacties kwamen volop binnen.

Uitslagen top 3

Grote wagens
1. CV DKW

2. CV Mander

3. CV Venfluiters
 

Kleine wagens
1. CV Dwarskiekers

2. De Heidebözzels

3. CV Ketel
 

Loopgroepen
1. De kleermakers

2. Wij versieren de optocht

3. CV de Komkommers
 

Een tot en met zeslingen
1. Mariakapel en spiekerjozef

2. Pauwer vrouwen

3. Wij bedienen hofdame Simone
 

Fietsen/karretjes/loopgroepjes basisschool

1. Politie en boef
 

Geinprijs

Wit 14 – Rondje met hondje
 

Aanmoedigingsprijs: 

1. Rood 7 – De huisartsen

2. Rood 14 – CV de Shaggies – wij maken selfies