Wij vieren Carnaval!

DKW uit Vasse winnen de Papsleef’n Wisselbokaal

Hier leest u alle nieuws en weetjes rondom de carnaval...


GEESTEREN – De weergoden waren de Papsleef’n goed gezind, de straten van het Papsleef’ndorp waren zondag 3 maart weer het domein van vele carnavalsvierders. Duizenden bezoekers waren toegestroomd om de jaarlijkse optocht bij te wonen. Onder toeziend oog van hoogheden Prins Paul II en adjudant Bart brachten geweldige praalwagens, creatieve kostuums en originele éénlingen een geweldig carnavalsfeest in het Papsleef’ndorp. En net als eerdere jaren is er weer volop gestreden om de hoofdprijs, de fel begeerde Papsleef’n bokaal! Dit jaar gaat de hoogste eer naar DKW uit Vasse.

Geweldige loopgroepen en praalwagens
Het aantal aanmeldingen was dit jaar gelijk aan eerdere jaren. In totaal waren 44 grote en kleine wagens bewonderen, dit was zonder de éénlingen en prinsenwagens die ook in grote getale aanwezig waren.  De Venfluiters, CV Mander, De Smoezen, CV Kroegtijgers, CV het Peleton en CV  Reutermeteut trokken met honderden door de straten. Ook waren er weer geweldige acts tijdens de optocht. Zo werd bij  DKW uit Vasse een auto uit de brand geholpen en trokken CV WirWas als 11jes door de straten.

De Papsleef’n Wisselbokaal
Net als vorig jaar streden de grote wagens om de felbegeerde Papsleef’n Wisselbokaal. Vorig jaar was deze bokaal in handen van CV de Kroegtijgers. 2 weken geleden is de bokaal weer teruggekomen in het Papsleef’ndorp, en klaar om weer een jaar uit logeren te gaan. De eer gaat dit jaar naar DKW uit Vasse, zij zijn aankomend jaar de trotse bezitters van deze bokaal.

 

Uitslagen top 3

Grote wagens
1. DKW Vasse

2. CV Mander

3. CV de Kroegtijgers

 

Kleine wagens
1. CV De Dwarskiekers

2. CV De Jonkers

3. CV Ketel
 

Loopgroepen
1. De Wietkiekers

2. CV WirWar

3. CV De Bergkiekers
 

Een tot en met zeslingen
1. Kanjers van goud

2. Bells Angels

3. Wie wil er met ons spelen?
 

Fietsen/karretjes/loopgroepjes basisschool

1. Hippies op de Skippie

2. Militairen in de dop

3. Groep 8 breit er een eind aan
 

Geinprijs

Met deze 2 hamers komt dr gen liem an te pas
 

Aanmoedigingsprijzen

1. Scheiden is geen zak aan

2. Ik heb rode hond en ik heb suiker