Wij vieren Carnaval!

Geweldige gala’s in Geesteren zetten de toon voor een daverend carnaval 2019

Hier leest u alle nieuws en weetjes rondom de carnaval...


De afgelopen 2 weken stonden voor de Papsleef’n in het teken van de gala-avonden! Voordat de Hoogheden Prins Paul II en Adjudant Bart de gala’s van de Papsleef’n konden openen werd er eerst stilgestaan bij het plotselinge overlijden van José Gehring en oud-Prins Johan Minkjan. Vorst Leon sprak een woord van waardering uit voor deze oudleden. Zij werden dan ook herdacht met een daverend applaus door alle aanwezigen.

Vervolgens konden Prins Paul II, Adjudant Bart, en de hofdames Tania en Ilse, onder begeleiding van de dansmariekes het podium betreden en de avond openen met hun lijfspreuk; “Ne’n goei’n Hamer raakt hem altied.”. Dit onder de geweldige begeleiding van ons dweilorkest Papp’n en Nathool’n.

Emiel Hendriks van de dorpspolitiek onderbrak vervolgens spreekstalmeester Ewald Hamer en hield een kleine inleiding over wat er afgelopen jaar allemaal in Geesteren is gebeurd en liet vast een paar foto’s zien van mogelijke ‘slachtoffers’…zet je schrap…

Dan is het de beurt aan het hofkoor, die met hun zelfgeschreven tekst het openingslied ten gehore bracht. De kop is er af, het grote feest kan beginnen. Dat het hofkoor sfeer in de zaal kan brengen bleek ook wel uit de medley “around the world” die later op de avond gezongen werd. Met toppers als o.a. Bruce Springsteen, Vicky Leandros en Peter Wackel. Het dak ging eraf. Om die sfeer vast te houden zetten de Junioren Dansmariekes met hun dans Suicide Squad een wervelende show neer. Hiermee hebben ze in Fleringen op het dansgarde concour  de 5e plek weten te behalen. Dit jaar voor het eerst onder begeleiding van Diane Kuiphuis en Romy Klaasen.

De tijd was aangebroken voor de eerste buut van Anita Oosterik die als “San“ even haar frustraties over haar man en slechte t.v. programma’s kwijt moest. De lachspieren werden al flink getraind, mede doordat er veel herkenbare situaties op een ludieke wijze werden geschetst. San werd opgevolgd door de Senioren Dansmariekes die een strakke polka lieten zien.

Ook waren Peter Kuiphuis en Annemarie Oude Kotte dit jaar wederom van de partij. Zij zaten op het station “Geesteren Centraal” tevergeefs te wachten op de sneltrein naar Tubbergen. Tja, en wat je dan allemaal meemaakt werd  door middel van hun droge humor kostelijk verteld.

Tegen 21.00 uur  knalde “El Condor Pasa” uit de instrumenten van Papp’n en Nathool’n . Wat een geweldige bijdrage leveren deze muzikanten. Deze keer waren  Ruben Oude Avenhuis en Jean Paul von Piekartz als gastspelers te horen. Vervolgens werden de lampen gedoofd voor een spetterend optreden van de oud-Adjudanten. “De schoenlappers van Hamer” kregen de zaal wel op hun hand, dat bleek wel uit het daverende applaus dat volgde.

De bühne werd gereed gemaakt voor Streske. Raymond Nijland hield het publiek bezig met zijn ontstress-sessie. Of dit voor iedereen is weggelegd is de vraag, maar Streske maakte met de onmogelijke boeiende bewegingen dat dit optreden voorbij vloog. Voor je het wist was het hofkoor met de spoedeisende hulp op het toneel.  Een spoedeisende hulp waar menigeen liever niet terecht wil komen. Met hun zelf geschreven teksten was het weer een fenomenaal optreden.

De Senioren Dansmariekes lieten hun showdans zien waarmee ze in Fleringen een welverdiende 2e plek hebben bemachtigd. Een spetterende show onder de noemer “Wild Wild West”. Onder begeleiding van Carien Masselink en Mariëlle oude Wesselink kunnen ze trots zijn op deze prestatie.

Vanuit het wilde westen liep de avond over in een fietsvakantie van “Jampie”. Deze topper mag zeker niet ontbreken in deze daverende gala. Hij fietst samen met zijn Ingrid rond en komt tot de conclusie dat het thuis nog niet eens zo slecht is. Met zijn typische lach en hilarische grappen was het een geweldig optreden dat zeker door het publiek werd gewaardeerd.

Er volgde een container op de bühne vol met “rommel” van mensen in en rondom Geesteren. Dan weet iedereen wel hoe laat het is. Zet je schrap, oren gespitst, want de dorpspolitiek komt eraan. Erwin Westerhof en Emiel Hendriks vertelden met de nodige humor de verhalen en blunders van diverse dorpsbewoners. Een zeer geslaagd geheel dat ondersteund werd door een beamerpresentatie, gemaakt door Remco Olimulder.

Als afsluiting werd het slotlied uit volle borst meegezongen en bedankte Vorst Leon Oosterik iedereen die op welke wijze dan ook dit geheel tot een geweldig spektakel heeft gemaakt. Prins Paul II, Adjudant Bart en hun hofdames Tania en Ilse zetten de polonaise in, Kottink tapte nog een paar biertjes en er werd doorgevierd tot in de kleine uurtjes.