Wij vieren Carnaval!

Hoogheden CV de Papsleef’n bezoeken Familie Hamer

Hier leest u alle nieuws en weetjes rondom de carnaval...


Hoogheden CV de Papsleef’n bezoeken Familie Hamer

De hoogheden van CV de Papsleef’n, Prins Maikel en adjudant Gerard, hebben samen met hofdames Esther en Mariska, een bezoek gebracht aan de Familie Hamer ter ere van het 90 jarige bestaan van Hamer schoenen en casual in Geesteren.

Al 90 jaar is Hamer schoenen en casual aan de dorpstraat 65 een begrip in Geesteren. Begonnen in 1927 door Bernard Hamer die de schoenenwinkel opende en de scepter doorgaf aan Jan en Ida Hamer. Nu 90 jaar later is deze familie winkel niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Geesteren en zijn de teugels in handen van Paul en Tania Hamer.

Ook carnaval zit in het DNA van de familie Hamer, of beter gezegd, het Hamer DNA zit diep in de carnaval. Jan Hamer is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor het succes van onze Papsleef’ndag. In de beruchte “Nacht van Loohuis” hebben Jan Hamer en een aantal oudgedienden de Papsleef’ndag verplaatst van Zaterdag naar Zondag. Iedereen was tegen deze verandering, want Oldenzaal had natuurlijk op Zondag al de grote optocht in de regio. Jan ging tegen al dit advies in en de verandering moest plaatsvinden. Wat in het eerste jaar begon met een vol café Kottink is nu jaren later uitgegroeid tot een evenement van formaat. Dit jaar is de lijfspreuk van de Papsleef’n ”Ne goei’n Papsleef wet van anpakk’n”, een spreuk die Jan Hamer ver in zijn tijd vooruit was.

Namens de hoogheden, hofdames en overige leden van CV de Papsleef’n willen wij Paul, Tania en Ida van harte bedanken en wensen hen alle goeds voor de toekomst.