CV de Papsleef'n klaar voor de grote Geesterense optocht

Papsleef’ndag op zondag 26 februari 2017
De optochtcommissie van CV de Papsleef’n heeft inmiddels al weer veel werk verzet rondom de organisatie van de carnavalsoptocht op “Papsleef’n dag” zondag 26 februari 2017. De optocht start gelijk als alle andere jaren weer om 11.11 uur vanaf de basisschool aan de Vriezenveenseweg.
De leden van de optochtcommissie komen de week voor de optocht bij de grote wagenbouwers langs om de carnavalswagens te bezichtigen en het deelnamebewijs met de daarbij behorende startnummers af te geven. Ook worden tijdens de bezichtigingen de bandjes voor de entree van Papsleef’ndag afgegeven aan de deelnemende grote en kleine wagens.

Belangrijke zaken voor een positieve bezichtiging en om deel te nemen zijn: De goedgekeurde brandblusser, niet te hoge decibellen en geen alcoholische drank nuttigen op de praalwagens. We rijden nog steeds op de openbare weg met alle regels van dien. Altijd goed om te zien tijdens de bezichtiging is dat de wagenbouwers al hun vakmanschap, creativiteit en saamhorigheid uit de kast halen om het publiek te vermaken en de jury proberen ervan te overtuigen dat ze de beste praalwagen hebben. Dansjes, kleuren, vormgeving en opzwepende muziek is een lust voor het carnavalsoog. Tussen al die grote wagens zijn de creatieve loopgroepen, één en tweelingen, kleine wagens…… het sierlijke cement tussen de carnavalsstenen die de optocht samen nog meer uitstraling geven! Met onze hoogheden Prins Gerard en zijn adjudant René zijn we al met een spetterend carnavalsseizoen bezig. Eensgezindheid, samenwerking en creativiteit worden met de Geesterense optocht dan via de straten van Geesteren aan de hoogheden en de mensenmassa voorgeschoteld. Een streling voor het oog.

De Papsleef’n wisselbokaal
De Papsleef’n wisselbokaal, een bijzondere prijs die naast een geldbedrag van €1.111,- een jaar lang bij de winnaar van de grote carnavalswagens in de etalage mag staan. Alle prijzen voor de grote en kleine carnavalswagens worden rond de klok van 16.30 uur in residentie Kottink bekend gemaakt  door Prins Gerard en adjudant René. De prijzen voor de loopgroepen, basisschooldeelnemertjes en de geinprijs worden net als vorig jaar door onze hoogheden uitgereikt bij Erve kampboer om 15.30 uur. Dit allemaal onder het toeziend oog van de jury voorzitter Natasja Wulferink.
Geparkeerde auto’s langs de route. Bij deze een vriendelijk verzoek aan de aanwonenden langs, binnen en buiten de route van de optocht, om er zorg voor te dragen dat er geen geparkeerde  auto’s langs de straten staan. Dit om de belangrijke hulpdiensten alle ruimte te verlenen die ze nodig hebben. En om een goeie doorstroming van de optocht te realiseren en daardoor oponthoud te voorkomen. Graag een verzoek om op tijd die plek in te nemen om zo vertraging van de optocht te voorkomen. Het deel vanaf de rotonde Vriezenveenseweg tot aan de start van de optocht ter hoogte van de Röringstraat moet vrij worden gehouden. Prinsen en/of carnavalswagens en loopgroepen mogen zich daar niet opstellen om vervolgens van daar uit aan de optocht te beginnen. Gebeurt dat wel dan zal eerst gewaarschuwd worden, wanneer er geen medewerking wordt verleend zal uitsluiting aan de optocht volgen!

Alcohol tijdens de optocht niet toegestaan
Een aantal jaren geleden zijn de Papsleef’n begonnen met een streng beleid tegen alcohol in de optocht, ook dit jaar zal de organisatie hierop streng toezicht houden. Deelnemers en bestuurders van deelnemende voertuigen die gebruik maken van alcoholische drank worden uitgesloten van prijzen en uit de optocht verwijderd. De organisatie gaat er vanuit dat de Prinsenwagens hierin een voorbeeldfunctie hebben.

Reclame karavaan en Schutbuul’n
Ook dit jaar gaat de reclame karavaan weer voor de bonte stoet en de muziek vereniging St. Caecilia uit. De reclame wagens kunnen zich opstellen aan de Vinckenweg (Voetbalvelden Stevo) en vertrekken om 10:45 uur. Daarnaast zullen er dit jaar wederom een aantal monniken herkenbaar aan het Papsleef’n logo meelopen in de optocht met een schutbuul, onder het motto: “Met uw  duit kan de optocht weer vooruit”

Wij zijn er klaar voor…..U ook?
Samen met onze Prins Gerard, adjudant René, de hofdames, alle deelnemers en publiek willen we er een grandioze Papsleef’n dag en carnavalsfeest van maken.