Prins Ben IV en adjudant Gerard uit de pappot in Geesteren.

Geesteren - Afgelopen zaterdag barstte het carnavalsfeest in de residentie van de Papsleef’n, zaal Kottink, na een lange periode van carnavalsrust weer los. Onder grote belangstelling kwam prins Ben IV (Bernds) uit de Pappot en niet veel later kwam zijn neef, adjudant Gerard (Velthuis) het podium op. Als neven en vrienden gaan ze samen het carnavalsjaar in met de hun lijfspreuk: " Wij Papsleef’n, met mekaar vuur mekaar". De nieuwe Hoogheden zullen samen met hofdames Miranda en Mariëlle de Papsleef’n voorgaan de laatste dagen van het huidige, maar ook het komende carnavalsjaar!

Prins Ben IV (52) en hofdame Miranda zijn trotse ouders van Mirthe en Milan. Prins Ben IV is werkzaam als Service Technicus bij ZGT Almelo. Adjudant Gerard (52) en hofdame Mariëlle zijn trotse ouders van Stan, Anouk en Luuk. Adjudant Gerard is werkzaam als kok bij de Sint Nicolaasstichting te Denekamp.

Vrienden
De Hoogheden zijn echte jeugdvrienden. Ze zijn even oude neven van elkaar en kwamen wekelijks bij elkaar over de vloer als hun moeders zondags koffie gingen drinken. Ze waren dan vooral buiten te vinden. Na de basisschool bleven ze elkaar zien, ze deden dezelfde opleiding als kok. En zo groeiden ze samen op als kameraden. Ook de hofdames en kinderen van beide gezinnen kunnen het erg goed met elkaar vinden, en samen zijn ze dan ook vaak op vakantie geweest naar Oostenrijk. Ook in hun vrije tijd brengen de Hoogheden veel tijd met elkaar door. Ze zijn beide groot fan van motorrijden en maken ook samen deel uit van de zanggroep “Just 4 Fun”.

Carnaval in het bloed
Voor beide Hoogheden is carnaval een belangrijk onderdeel van hun leven. Zowel de Prins als Adjudant lopen al jaren mee in de Papsleef’noptocht. Prins Ben IV loopt samen met hofdame Miranda mee in de categorie een/tweelingen.  Het is volgens de Prins en hofdame ieder jaar weer een enorme uitdaging om iets moois en origineels te bedenken. Ook de kinderen van de Prins en hofdame zijn volop bezig met carnaval, ze zijn lid van de Kroegtijgers en het Peleton. Adjudant Gerard is slagwerker bij muziekvereniging St. Caecilia en loopt al jaren voorop in de optocht. De Hoogheden en hofdames hebben altijd carnaval gevierd vanuit het oogpunt van de feestvierder. Ze bezoeken ieder jaar de gala-avonden en zijn tot de late uurtjes te vinden op Papsleef’ndag. Maar de komende periode kijken ze er vooral naar uit om het feest vanuit een ander perspectief mee te maken.
Opgelucht
De Hoogheden en hofdames zijn in de eerste helft van 2020 al benaderd door de Prinsencommissie. Dit was ongeveer in het begin van de Covid pandemie. Prins Ben IV en adjudant Gerard hadden toen nog geen idee dat ze pas twee jaar later uit de Pappot zouden komen. Gedurende de laatste 2 jaar waren er meerdere momenten waarop het duo dacht dat het toch ging gebeuren. Vooral eind 2021 leek het erop dat carnaval dan eindelijk voor hen zou beginnen, maar helaas was dit uiteindelijk toch niet mogelijk. Carnaval op de tweede plek als het om gezondheid gaat, en natuurlijk hebben de Hoogheden langer moeten wachten dan hun lief was. De Hoogheden zijn daarom ook enorm verheugd dat er toch nog carnaval gevierd gaat worden. Wel in beperkte mate, maar een begin is er. En laat het geluk bij een ongeluk zijn; ze mogen volgend seizoen nog een volledig jaar knallen!