Prins John en adjudant Gerben uit de Pappot in Geesteren

Zaterdag ging het dak eraf bij Zaal Kottink tijdens "De Pappot Geet Los". Prins John Nijhuis maakte zijn opwachting als de 52ste Prins van CV de Papsleef'n. Even later vergezelde adjudant Gerben Busscher hem op het podium, waarmee de officiële start van het carnavalsseizoen een feit was. Prins John en adjudant Gerben zullen dit jaar de Papsleef’n voorgaan met de lijfspreuk ‘Ne'n goei'n papsleef kik aait vuuroet’.

Prins John (49 jaar), programma manager bij VDL ETG Almelo, is getrouwd met hofdame Elles (45 jaar), en samen hebben ze drie kinderen: Finn (14 jaar), Sven (13 jaar) en Lasse (9 jaar).  Adjudant Gerben (50 jaar), gedragsspecialist en ondernemer, is getrouwd met hofdame Karin (46 jaar), en samen hebben ze twee kinderen: Emke (17 jaar) en Kai (15 jaar).

Vrienden
Prins John en adjudant Gerben zijn al jaren vrienden en hebben samen al veel meegemaakt. Ze zaten samen in de klas, voetbalden in de jeugd en senioren, gingen gezamenlijk op vakantie, zijn actief in de voetvolleycommissie en zijn fanatiek supporter van FC Twente. Ook hofdames Elles en Karin zijn goede vriendinnen.

De Hoogheden hebben een sterke connectie met STEVO. Prins John is actief betrokken als jeugdtrainer en voorzitter van stichting SMAS. Adjudant Gerben is lid van de technische commissie voor de prestatie-elftallen en zet zich in voor het technisch beleid, aanstellen van trainers/begeleiders en de selectiesamenstelling. De Hoogheden zijn ook enthousiaste supporters van STEVO en maken deel uit van de gezellige donderdagavondploeg.

Carnaval vieren is dit duo ook niet onbekend. Jaarlijks bezoeken ze de gala-avonden en vieren op Papsleef’ndag volop feest. Ook lopen de Hoogheden de laatste jaren mee in de optocht op Papsleef'ndag met hun eigen vereniging 'CV Nig elk joar'.

Lijfspreuk
Prins John en adjudant Gerben omarmen met trots de lijfspreuk ‘Ne'n goei'n papsleef kik aait vuuroet’. De spreuk vindt zijn oorsprong in de eerste carnavalsvereniging van Geesteren, genaamd ‘AAIT VEDAN,’ waarin het streven naar vooruitgang en optimisme centraal stond. Door de samenvoeging van deze historische termen met de afkorting van STEVO, wat staat voor ‘STEEDS VOORUIT,’ ontstaat de betekenisvolle combinatie ‘AAIT VUUROET.’ De lijfspreuk illustreert niet alleen een sterke band met de historie van de lokale gemeenschap, maar onderstreept tevens het proactieve karakter van hun betrokkenheid, zowel in hun werk als in hun werkzaamheden binnen Stevo.

Pappot is Los
Volgende week zondag 19 november zal er in Zaal Kottink, de residentie van de Papsleef’n, een officiële receptie zijn voor de nieuwe hoogheden. Iedereen is welkom vanaf 15.00 uur en de entree is gratis.