Yvonne Wienk verkozen tot Papsleef van het Jaar

Onder aanzienlijke belangstelling werd op zondagmiddag in de residentie van CV de Papsleef’n, Zaal Kottink, de Papsleef van het Jaar bekendgemaakt. Dit jaar kwam de eer toe aan Yvonne Wienk (52) die zich al jaren geheel belangeloos inzet voor armoedebestrijding. Yvonne is getrouwd met Walter en heeft 2 kinderen; zoon Mart en dochter Irin. Dit gebeurde tijdens 'De Pappot is Los', een receptie ter ere van de Hoogheden Prins John en adjudant Gerben.

Stille armoede

Yvonne maakt zich al jaren sterk voor ‘stille armoede’. Dit doet ze door mensen te motiveren om boodschappenzegels van PLUS-supermarkt aan haar te doneren. Deze zegels plakt zij op zegelkaarten die ze kan inwisselen voor boodschappenpakketten. Deze pakketten worden verdeeld onder verschillende organisaties die voor mensen in armoede het verschil kunnen maken. Organisaties als Jong moeders, Jarabee, de voedselbank en vele anderen zijn haar hier zeer dankbaar voor.

Eigen initiatief

Dit initiatief is door Yvonne volledig zelf opgezet. Ze is jaren geleden klein begonnen en organiseert het meest nog zelf. Het inzamelen, regelen van de pakketten en het wegbrengen, Yvonne is hierin drijvende kracht. Het afgelopen jaar heeft Ivonne 195 pakketten weten te sparen en voor dit jaar hoopt ze 250 pakketten te kunnen uitdelen.

Alle hulp is welkom

Om dit jaar de 250 pakketten te kunnen halen doen CV de Papsleef’n een beroep op iedereen die zijn of haar zegels wil doneren aan dit geweldige doel. Mensen helpen en perspectief bieden aan degene die het nodig zijn is iets wat we moeten waarderen in deze tijd. De lijfspreuk van dit jaar, “Ne'n goei'n papsleef kik aait vuuroet”, is volgens de Hoogheden iets wat Yvonne op het lijf is geschreven.