CV de Papsleef'n klaar voor de grote Geesterense optocht

Papsleef’ndag op zondag 11 februari 2018

De hoogheden van de Papsleef’n zullen in dit kort maar krachtige carnavalsjaar een druk programma tegemoet gaan. Op zondag 11 februari om 11.11 uur wordt hen, de inmiddels befaamde en lange Geesterense optocht aangeboden. Een bonte stoet van loopgroepen, karretjes en praalwagens uitgedost in de meest creatieve uitingen, zullen proberen de hoogheden en het publiek te vermaken.

Inmiddels heeft de optochtcommissie 2 technische adviseurs aangesteld. Zij zullen de bouw en veiligheid van de praalwagens beoordelen. Op dit moment zijn ze dan ook al druk in de weer om de wagenbouwers te bezoeken. Het doel van deze adviseurs is om de wagenbouwverenigingen tips en ondersteuning te geven waar nodig. Dit wordt gerealiseerd door samen met de wagenbouwers de “veiligheids-checklist” door te nemen om de veiligheid van deelnemers en publiek te waarborgen. De technische adviseurs kunnen zich in de lijfspreuk van Prins Maikel en adjudant Gerard….”Ne goei’n Papsleef wet van anpakk’n”….helemaal vinden en gaan dan ook op die manier te werk.

Wie gaat er in 2018 met de Papsleef’n wisselbokaal naar huis??
En ook dit jaar zullen de grote carnavalswagens gaan strijden om de prestigieuze “Papsleef’n Wisselbokaal”. Vorig jaar kwam deze eer toe aan CV DKW uit Vasse. Ieder jaar ligt de kwaliteit de creaties dichter bij elkaar en worden de deelnemende groepen en wagens professioneler. Dat is mooi om te zien. Helaas betekent dit wel dat de optochtcommissie strenger wordt in het “toelaten” van de wagens. Aangeraden wordt om carnavalesk te zijn. Drank in de optocht is verboden, hier wordt extra op gecontroleerd.

Tijdens de optocht zijn dansjes, kleuren, vormgeving en opzwepende muziek een lust voor het carnavalsoog. Kleine wagens, loopgroepen, basisschoolleerlingen en 1 t/m 6-lingen zijn de carnavalsstenen tussen de grote praalwagens om er een prachtige optocht van te maken. Natuurlijk willen wij de bezoekers, en in het speciaal met kinderen, vragen om alert te blijven en alle deelnemers en wagens goed ruimte te geven tijdens de optocht. Veiligheid staat voorop, zowel bij de organisatie als bij het publiek.

Prijsuitreiking
De prijzen voor de grote wagens, kleine carnavalswagens en grote loopgroepen worden rond de klok van 17.00 uur in onze residentie Kottink bekend gemaakt door Prins Maikel en adjudant Gerard. De prijzen voor de 1 t/m 6-lingen, basisschooldeelnemers, geinprijs, route en aanmoedigingsprijs worden net als vorig jaar door onze hoogheden uitgereikt bij Erve Kampboer rond 15.30 uur.

Geparkeerde auto’s langs de route
Om er voor te zorgen dat de optocht soepel verloopt, wordt gevraagd aan aanwonenden om hun auto niet aan de route te parkeren. Dit om hulpdiensten in geval van nood alle ruimte te verlenen die ze nodig hebben! De weg vanaf de rotonde Vriezenveenseweg tot aan de start van de optocht ter hoogte van de Röringstraat moeten worden vrijgehouden. Dus de wagens en/of loopgroepen mogen zich daar niet opstellen om aan de optocht te beginnen!
 

 

Schutbuul’n actie
Ook dit jaar zullen er een aantal monniken herkenbaar aan het Papsleef’n logo rondlopen met een schutbuul onder het motto: “Met uw duit kan de optocht weer vooruit”

Reclame wagens
Reclame wagens gaan voor de optocht uit. Deze kunnen zich opstellen aan de Vinckenweg (Voetbalvelden) en vertrekken om 10:45 uur.

Pinnen heeft de voorkeur, controle op valse biljetten
Ook dit jaar is het mogelijk om tijdens de gala’s en Papsleef’ndag met de pin te betalen. Dit heeft de voorkeur, dus meer gemak voor de bezoekers en veiliger voor de organisatie. Daarnaast zal er actief gecontroleerd worden op valse biljetten.

Alcohol tijdens de optocht niet toegestaan
Een aantal jaren geleden zijn de Papsleef’n begonnen met een streng beleid tegen alcohol in de optocht, ook dit jaar zal de organisatie hierop streng toezicht houden. Deelnemers en bestuurders van deelnemende voertuigen die gebruik maken van alcoholische drank worden uitgesloten van prijzen en uit de optocht verwijderd. De organisatie gaat er vanuit dat de Prinsenwagens hierin een voorbeeldfunctie hebben.

Prijsuitreiking
De prijzen voor de grote wagens, kleine carnavalswagens en grote loopgroepen worden rond de klok van 17.00 uur in onze residentie Kottink bekend gemaakt door Prins Maikel en adjudant Gerard. De prijzen voor de 1 t/m 6-lingen, basisschooldeelnemers, geinprijs, route en aanmoedigingsprijs worden net als vorig jaar door onze hoogheden uitgereikt bij Erve Kampboer rond 15.30 uur.

Opgave optocht
Alle deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via de site www.papsleefn.nl.
Grote en kleine wagens moeten zich vóór 27 januari 2018 opgeven. Voor verdere informatie en opgave zie: www.depapsleefn.nl of voor inlichtingen bij de optochtcommissie henklinneman51@gmail.com

Wij wensen iedereen veel succes en plezier en we zien elkaar op 11 februari 2018!