De Papsleef’n zijn er helemaal klaar voor

De optochtcommissie van carnavalsvereniging de Papsleef’n is druk in de weer met de organisatie van de optocht op Papsleef’n dag, zondag 15 februari 2015. De optocht start, zoals andere jaren weer om 11.11 uur vanaf de basisschool aan de Vriezenveenseweg. Om het allemaal goed te laten verlopen, worden ook dit jaar de deelnemers met grote en kleine wagens weer verzocht om zich vooraf aan te melden. Grote en kleine wagens kunnen zich tot 1 februari opgeven. Hiermee ontlopen zij het risico, dat zij uitgesloten worden van deelname. De optochtcommissie komt de week voor de optocht bij de wagenbouwers langs om de carnavalswagens te keuren en het deelnamebewijs met de daarbij behorende startnummers af te geven.
 
Prins Ronnie en zijn rechterhand Adjudant Erwin hopen dan ook dat de Prinsenwagen zich evenals hun voorgangers weer kan aan sluiten bij een kilometerslange bonte stoet met carnavaleske gezelligheid. De deelnemers zijn gewend aan een mooie prijzenpot en is het zeer aantrekkelijk om deel te nemen aan deze fantastische optocht.
 
Startnummer en opstellen optocht
 
De loopgroepen kunnen zich op 15 februari melden op de hoek Dorpstraat/Röringstraat om een startnummer op te halen. Er zullen leden van de optochtcommissie in een duidelijk herkenbare keet van schildersbedrijf Hemmer de gevraagde nummers uitdelen. Wel wil de commissie er nogmaals op wijzen dat geen enkele deelnemende groep of persoon 2 startnummers kan hebben. De jury zal daar streng op toezien.
 
Geparkeerde auto’s langs de route
 
Bij deze een vriendelijk verzoek aan de aanwonenden langs, binnen en buiten de route van de optocht, om er zorg voor te dragen dat er geen geparkeerde auto’s langs de straten staan. Dit om de belangrijke hulpdiensten alle ruimte te verlenen die ze nodig hebben.
 
En om een goede doorstroming van de optocht te realiseren en daardoor oponthoud te voorkomen. Alvast hartelijk dank daarvoor. De grote parkeerplaats aan de Geermanstraat wordt gereserveerd voor carnavals personenbussen. Graag een verzoek om op tijd die plek in te nemen en zo vertraging van de optocht te voorkomen.
 
Het deel vanaf de rotonde Vriezenveenseweg tot aan de start van de optocht ter hoogte van de Röringstraat moet vrij worden gehouden. Géén prinsen en/of carnavalswagens en loopgroepen mogen zich daar opstellen om vervolgens aan de optocht te beginnen. Gebeurt dat wel dan zal uitsluiting aan de optocht volgen!
 
Schutbuul’n actie
 
Ook dit jaar zullen er een aantal monniken herkenbaar aan het logo van de Papsleef’n rondlopen met een schutbuul onder het motto ‘met uw duit kan de optocht vooruit’.
 
Reclamekaravaan
 
Dit jaar gaat voor het eerst de reclamekaravaan voor de bonte stoet uit. De reclamewagens kunnen zich opstellen aan de Vinckenweg (voetbalvelden STEVO) en vertrekken om 10.45 uur.
 
Prijsuitreiking
 
De prijsuitreiking in residentie zaal Kottink zal beginnen rond 15.30 uur. De prijzen voor de grote wagens zullen rond 16.30 uur bekend worden gemaakt door Prins Ronnie en zijn adjudant Erwin en dit natuurlijk onder het toeziend oog van de juryvoorzitter Jan Leus.
 
Voor verdere informatie en opgave zie www.depapsleefn.nl of aanmelden bij de voorzitter van de optochtcommissie via henklinneman51@gmail.com.